Omgeving Otterlo

Natuur rondom Minicamping Nieuw Beekdal - Otterlo

Natuur rondom SVR Minicamping Nieuw Beekdal 

Otterlo en dus ook Minicamping Nieuw Beekdal, ligt aan de rand van prachtige natuurgebieden. Zo komt u hier De Roekel, Westerrode, De Mossel, De Planken Wambuis en de Noord- en Zuid Ginkel tegen. Dit zijn rustige gebieden met tal van wandel-, fiets- en ruiterpaden en een hoge wildstand.

U kunt hier  ronddwalen zonder iemand tegen te komen. U kunt plotseling oog in oog komen te staan met een ree, vos of edelhert.  Het  terrein is vaak heuvelachtig, waardoor u op sommige plekken een heel verrassend uitzicht heeft. Er zijn dan ook verschillende uitkijkpunten die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken. 

Schapen

Wat ook zeker een bezoek waard is, is de schaapskooi. Hiervandaan gaat nog iedere dag een schaapsherder met zijn schapen de heide op om deze te begrazen.  In de lammerentijd kunt u hier op kraambezoek en als de schapen de jas uitdoen, worden er schaapsscheerders feesten gehouden. Een prachtig Oud-Veluws gebruik dat door veel vrijwilligers in stand wordt gehouden. 
Er worden diverse excursies aangeboden waarbij u onder begeleiding van een boswachter de natuur beter kunt leren kennen. 

Natuur in Otterlo | SVROtterlo – Actief en cultuur

In omgeving Otterlo, ligt een aspergeboerderij, waar u in het seizoen heerlijke verse asperges kunt kopen. De Veluwse Wijnhoeve heeft, u raadt het al, eigengemaakte wijnen…. Een keertje wijnproeven is hier mogelijk. Ook kunt u bij de Wijnhoeve een High Tea reserveren. Bij het Tegelmuseum zijn jaarlijks een aantal verschillende tentoonstellingen te zien en je kunt hier een eigen tegel beschilderen (aanrader voor de kids). 

Hoge Veluwe

Het Nationaal Park De Hoge Veluwe heeft zijn ingang in Otterlo. Hier vindt u ook het wereldberoemde Kröller-Müller museum. Dit is een museum met veel hedendaagse en klassieke kunst, van Rietveld tot van Gogh. U kunt hier ook de Beeldentuin bezoeken. 

Zwemmen

In Ede kunt u zwemmen in overdekt zwembad “De Peppel“. In Lunteren kunt u in het verwarmde buitenbad “het Bosbad” terecht. Apeldoorn heeft het Kristalbad en het Bosbad

Musea en attracties

In Apeldoorn bevindt zich

 • Paleis het Loo
 • Apenheul met Park Berg en Bos
 • Julianatoren
 • Kinderparadijs Malkenschoten

In Arnhem vindt u

 • Het Openluchtmuseum
 • Burgers Zoo
 • Het Watermuseum
 • Park Zuypendaal
 • Park Sonsbeek

Evenementen

In juli en augustus worden diverse markten georganiseerd, waaronder de Heidemarkt in Ede en de Oud Veluwse markt in Barneveld. Waar jaarlijks veel mensen deel van uitmaken is de Heideweek in de Gemeente Ede. Dit vindt plaats tijdens de laatste volle week van augustus. In alle buitendorpen is er dan van alles te beleven. 
De Luchtlandingen op de Ginkelse heide vinden plaats in september. Dit wordt georganiseerd ter nagedachtenis aan de mislukte operatie Market Garden, in september 1944.

Winkelen

In de steden Apeldoorn en Arnhem is het gezellig winkelen.

Kortom, meer dan voldoende mogelijkheden voor een heerlijke vakantie in een fantastische omgeving. Voor informatie over de streek kunt u het contact opnemen met de VVV in Otterlo of Ede. Ook hebben wij in onze Recreatieruimte veel folders, kranten en flyers die u kunt meenemen. 

Omgeving

 • Mooie fietsroutes: direct vanaf de camping om zo te genieten van alle rust en een prachtig stukje natuur. De fietsknooppuntenroute loopt in de directe omgeving van de minicamping.
 • Mooie wandelroutes: Vanaf de camping loopt u door de landerijen naar het bos. Nieuw is het fraai aangelegde Klompenpad “Eeskooterpad”. De route loopt achter onze camping langs.

Downloads

Veel routes zijn online te vinden. Ook zijn er apps beschikbaar via de Appstore en Google Play om offline routes te downloaden. De volgende GRATIS apps zijn aan te raden: 

 1. Natuurroutes van Natuurmonumenten
 2. Klompenpaden
 3. Gelderse routes
 4. BeleefRoutes App
 5. Landschap en kastelen
 6. Foodmap (streekproducten in de Gemeente Ede)
 7. Fietsknoop (let op: in het voorjaar van 2017 wordt het Knooppuntennetwerk op de Veluwe aangepast. Oude kaarten zijn dan niet helemaal meer correct.)
 8. Omgevings.info: Dit is onze eigen app. Hierin kunt u veel leuke dingen vinden, speciaal gericht op uw gezelschap.